Case: 150 KWP BIJ KLEINSTE SOEPFABRIEK

Hoe Kleinstesoepfabriek ook de energie verduurzaamde

Via ZonnepanelenDelen heeft Michel Jansen, directeur van de Kleinstesoepfabriek de financiering van 180.000 euro opgehaald voor 658 zonnepanelen om zijn bedrijf verder te verduurzamen. “Er is ondersteuning op alle niveaus voor het financieren én bouwen van het zonne-energiesysteem.”


658 Zonnepanelen liggen er nu op de fabriekshal van de Kleinstesoepfabriek in Leek. “De duurzame impact van het zonne-energieproject op klanten van Kleinstesoepfabriek is zeer mooi; het merk wordt er nog intenser van en het maakt nog duidelijker waar we voor staan!”

Het zonnedak is gerealiseerd zonder dat eigenaar en ondernemer Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek zelf heeft geïnvesteerd in de zonnepanelen op het dak. De Kleinstesoepfabriek heeft, ondanks drukte binnen de eigen organisatie, binnen enkele weken de financiering voor het zonnedak geregeld. In het voorjaar van 2016 is de SDE+ subsidie beschikt gekregen. Sinds het installeren van de zonnepanelen profiteert de Kleinstesoepfabriek van een lagere stroomrekening.

kleinstesoepfabriek bijgeknipt.JPG

Ruim een maand na de succesvolle crowdfunding was het zonnedak opgeleverd.


“Ik ben geëmotioneerd door de ondersteuning en de snelheid waarmee het zonnedak op onze fabriek volgetekend is. Zo heb ik echt het gevoel van het juiste te doen. Er is een groep liefhebbers die dit via jullie platform, ZonnepanelenDelen, laat merken! Zelfs mijn 92-jarige vader heeft voor 1.000,- euro zonnedelen gekocht!”


Directeur Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek heeft via de hoogwaardige juridische documentatie duidelijk zicht op de verantwoordelijkheden van alle betrokkenen. Met minimale managementtijd kan Michel Jansen dit project beheren via het online dashboard dat ZonnepanelenDelen biedt.

Soep en Fabriek opgemaakt.png

Bekijk alle cases